Carlos Mazón adverteix a Dénia de les "nefastes conseqüències" de la Llei de Costes

 


El president i candidat del PP a la presidència de la Generalitat trasllada a desenes d'afectats que el Partit Popular ja treballa en una nova llei per compatibilitzar l'ús del litoral amb la seua protecció

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Carlos Mazón, i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, ha exposat a Dénia “la greu situació en què es troben al llarg de la Comunitat Valenciana nombrosos municipis costaners i propietaris davant les nefastes conseqüències de la Llei de Costes i l'apropiació indeguda de terrenys per a domini públic”.

Mazón ha advertit d'aquestes conseqüències a l'inici d'una reunió que ha mantingut amb la candidata del PP l'Alcaldia de Dénia, Pepa Font, i desenes d'afectats per la Llei de Costes, tant de Dénia com d'altres municipis costaners de la Marina Alta com del sud de València. A la trobada hi han assistit també el senador Vicente Martínez; la portaveu de medi ambient del Grup Popular a les Corts, Elisa Díaz, i la vicesecretària d'Ecologia i Desenvolupament del PP, Elena Albalat.

Carlos Mazón amb la candidata a l'Alcaldia de Dénia del PP Pepa Font i el president provincial dels populars i alcalde de Benidorm, Toni Pérez.

Mazón ha informat davant desenes d'afectats que el Partit Popular “treballa ja amb rigor i serietat en una nova llei autonòmica d'ordenació del litoral de la Comunitat Valenciana a fi de compatibilitzar-ne l'ús amb la protecció, ja que l'aplicació del nou reglament de la Llei de Costes per part del govern d'Espanya està sent nefast per als propietaris, que se senten espoliats sense que Ximo Puig òbriga la boca per buscar solucions”.

"Hui ací estem més de 100 persones, he assistit a protestes a altres municipis de València i de Castelló amb centenars d'afectats per donar suport a veïns que ni tan sols poden fer reparacions a sa casa", ha explicat. També ha insistit que “cal afrontar d'una vegada aquesta atropellada davant la qual el Consell de Puig ha callat sense vetlar gens ni miqueta pels afectats, pel turisme i per les nostres platges”, ha conclòs.

Carlos Mazón s'ha compromès alhora a dur a terme les principals actuacions que necessita el municipi de Dénia i ha assegurat que “amb el Partit Popular i Pepa Font com a alcaldessa solucionarem els problemes de mobilitat de Dénia i la seua comarca amb el tramvia Gandia- Dénia, la nova estació d'autobusos i la connexió amb el port”, i ha lamentat que “per a Puig i Sánchez, Dénia no està entre les seues prioritats per dur a terme inversions que generen creixement”.

La trobada ha acabat amb un torn de preguntes en la taula en què tant el president del PPCV com la resta de representants del Partit Popular les han respost una per una.

Créditos: https://lamarinaplaza.com/ca/2023/03/04/carlos-mazon-adverteix-a-denia-de-les-nefastes-consequencies-de-la-llei-de-costes/

--

Carlos Mazón (PPCV) presenta en Dénia su proyecto "sostenible y sensato" de Ley Valenciana de Costas

Pepa Font destaca que ley permitirá "dar esperanza a los propietarios afectados de Dénia"

El presidente del PPCV y candidato a la Generalitat, Carlos Mazón, presentó en Dénia el proyecto de Ley Valenciana de Costas que en “el marco del autogobierno y las competencias” de la Generalitat pretende promover una vez acceda a la presidencia de la Generalitat.

Mazón mantuvo un encuentro con las asociaciones de afectados y propietarios de la primera línea de costas en Dénia, así como otros puntos de la Comunitat, junto a la candidata en Dénia, Pepa Font, los alcaldes y candidatos del PP en otras localidades de la Marina Alta, así como el senador del PPCV, Vicente Martínez, que es uno de los impulsores de la iniciativa.

Antes del encuentro, Mazón explicó a los periodistas, que esta ley protegerá “nuestras playas, turismo e impedirá las peores consecuencias” de la reforma de la Ley de Costas que ha promovido el Gobierno central. Esta modificación, remarcó el también presidente de la Diputación, “condena nuestras playas, la propiedad privada y la sostenibilidad del turismo”.

Mazón aseguró que la propuesta de los populares supondrá “paralizar los peores efectos de esa reforma” y se mostró confiado en poder sacarla adelante a partir del 29 de mayo con el objetivo puesto en que en diciembre el presidente del gobierno sea Alberto Nuñez Feijoo y “elimine la reforma”.

Por su parte, la candidata del PP en Dénia, Pepa Font, destacó que este proyecto “permite dar esperanza a los propietarios” de las viviendas del municipio que se verán afectados por el deslinde que promueve la jefatura provincial de Costas y subrayó que con este acto en la capital comarcal se pone de manifiesto que en el PP “creemos en las personas, que tienen que estar en centro de todas las políticas”.

Tras atender a los periodistas, Mazón, Font, el senador Martínez, la diputada por Alicante y portavoz de Infraestructuras en les Corts, Elisa Diaz, ofrecieron una charla para exponer los detalles de esa norma que los populares promoverán si acceden al gobierno de la Generalitat.

Créditos: https://deniadigital.es/art/17017/carlos-mazon-ppcv-presenta-en-denia-su-proyecto-sostenible-y-sensato-de-ley-valenciana-de-costas

Comentarios